IMG 0325 BSOapeldoorn cropped

hobbit

Contact

Texandrilaan 30
7312 HR Apeldoorn
 
Voor rondleidingen kunt u bellen naar:             06 41723896
 
Voor overige informatie kunt u mailen naar administratie@christoforuskinderopvang.nl of bellen naar 06 11441536.

Buitenschoolse opvang De Hobbit

Het is bijna Pasen. De juffies hebben wat leuke ideeën verzameld. Hoe verf je bijvoorbeeld eieren met natuurlijke kleurstoffen? Of maak je een lammetje van karton en wol? Ben je ook zo nieuwgierig geworden en heb je zin om te knutselen? Kijk dan hier.

Wat een gekke tijd is het nu, hopelijk zijn jullie op een fijn plekje om de komende tijd door te brengen. De juffies missen jullie enorm!

Het is best een lange tijd om thuis te zitten en daarom hebben wij voor jullie een paar leuke activiteiten in deze nieuwsbrief, samen met het dagritme zodat jullie en jullie papa s en mama’s een beetje een beeld hebben hoe wij na schooltijd er een gezellige middag van maken.

Hopelijk zien wij elkaar gauw weer, veel liefs Marieke, Julianne, Betty en Stéphanie.

Dagritme

13.00 gaan we de kleuters ophalen uit de klas, de kleuters gaan naar de wc en wassen hun handen

13.15 gaan we eten. Voordat we beginnen met eten zeggen we eerst altijd de volgende spreuk:

“Het brood komt van het koren, het koren van het licht. Het licht straat van Godes aangezicht. Zijn licht doet rijzen de vruchten der aarde, laat helder ook stralen dit licht in ons hart.” “Eetsmakelijk allemaal.”

Als de kleuters klaar zijn met eten danken we voor de maaltijd. We geven de kinderen een hand en kijken ze aan. Dan zeggen we gezamenlijk: “we danken voor de maaltijd”.

13.45 gaan we met z’n alle naar buiten toe om een frisse neus te halen. Kinderen vinden het leuk om te skeeleren, springtouwen, in de zandbak te spelen of met stoepkrijt te kleuren.

14.45 komen de 1e tot en met de 6e klassers binnen. Zij hebben een moment om rustig een cracker en een rijst wafel te eten.

15.00 na het eten gaan de oudere kinderen naar buiten. De kleuter mogen als ze willen binnen komen spelen. Vanaf nu is naast het vrij spel ook het moment om activiteiten aan te bieden. Hieronder staan een aantal voorbeeld activiteiten die gedaan kunnen worden met de kinderen.

Activiteit 1 zandkoekjes bakken

Benodigdheden:

  • 250 gr bloem
  • 1 pakje vanillesuiker (optioneel)
  • 100 gr suiker
  • 125 gr roomboter
  • 1 ei

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor om 200 graden C. Meng de bloem, suiker, vanillesuiker, ei en de boter in een kom en roer/kneed alles goed tot een deeg. Breng bloem aan op het werkblad, zodat de zandkoekjes straks goed loskomen. Rol het deeg uit tot een dikte van 1 centimeter. Nu kan je de koekjes uitsnijden met de vormpjes. Leg de koekjes op de bakplaat en bak de koekjes voor 15 minuten in de oven.

Activiteit 2 Vliegtuigje vouwen

De tweede activiteit is het vouwen en knutselen van een vliegtuigje. Als je hier kijkt dan zie je de bouwplaat van het vliegtuigje. Print hem uit, kleur hem in, knutsel het vliegtuigje in elkaar en vliegen maar!

Activiteit 3 Madeliefjes

Hoe fijn is het dat we deze dagen in ieder geval lekker met de kinderen naar buiten kunnen! De lente is begonnen en de zon schijnt. De natuur is aan het ontwaken, alles wordt langzamerhand groen en overal zie je bloemetjes opkomen. Zo ook het Madeliefje, een echte lentebode. Ze zijn prachtig! Met hun fijne witte bloemblaadjes en hun gouden hartje lachen ze ons toe. Maar wist je dat je nog veel meer met het madeliefje kan doen dan er naar kijken? Natuurlijk kun je er een mooie bloemenketting of krans van maken, maar madeliefjes zijn ook eetbaar! En ze hebben geneeskracht. Hier volgen een paar leuke ideeën:

*Madeliefjesthee ( versterkend, bloedzuiverend, helpt bij hoest)

*Madeliefjes door de sla (heel decoratief)

*Madeliefjes op een broodje (room)kaas of ei

*Versuikerde madeliefjes: bestrijken met eiwit en bestrooien met fijne suiker, in de oven op 50 graden op bakpapier langzaam laten drogen met de ovendeur op een kier. *Madeliefjes in de soep strooien

*Madeliefjesolie: 200ml neutrale olie, bv druivenpit, handvol madeliefjes. In een glazen potje, 2 weken op een koele donkere plek, af en toe omkeren. Daarna zeven en eventueel etherische olie erbij. Helpt bij droge huid of eczeem.

*Heb je een wondje, onderweg of in het bos, kauw op madeliefjesblad en smeer dit op de wond. En natuurlijk zijn ze ook prachtig op een vaasje!

Het tuinmadeliefje

In het allerkleinste tuintje

kruipt het toch nog vrolijk rond

steeds genietend van het zonlicht

met een lachje om de mond

Het begroet de nieuwe morgen

jou en mij en iedereen

maar natuurlijk eerst haar vriendjes

want, het staat er nooit alleen

16.00 is het rust moment. Wij drinken met z’n alle wat thee of water en eten daarbij een stuk groente en fruit. Ook wordt er dan een verhaaltje voorgelezen. Kinderen vinden het leuk om te luisteren naar bijvoorbeeld verhalen van de boze heks of kikker en pad.

16.15 gaan we van tafel nadat we de bekers netjes op het aanrecht hebben gezet. Kinderen mogen nog even verder gaan met spelen zowel binnen als buiten.

16.45 het is tijd om op te ruimen. We gaan allemaal opruimen zodat als de kinderen worden opgehaald het niet alleen de juffies zijn die de spullen van de kinderen opruimen.

17.00 gaan we aan tafel iets rustigs doen, dit kan zijn een tekening/kleurplaat maken, boekje lezen of een spelletje spelen. Als iedereen rustig zit krijgen de kinderen zoute stokjes.

We hebben ook een tekening toegevoegd die de kinderen zelf kunnen inkleuren.

Ohja, wil je graag nog wat anders doen of een activiteit met meer uitdaging, dan hebben we nog een leuke activiteit namelijk: het maken van een kraanvogel.

Met de kraanvogel kan je eventueel iemand verrassen door deze op te hangen in de voortuin, straat, dorp op stad. Wie doet er mee!?

Door op de volgende youtube link te klikken kom je bij het filmpje over de kraanvogel. Succes! https://www.youtube.com/watch?v=4znpDHWJ1gg&feature=youtu.be

van slopen leer je hoe apparaten in elkaar zitten

bso de hobbit doet aan techniek