header_apeldoorn.jpg

Het peuterhuis De Buitenbeer is een groep voor maximaal 8 kinderen van 2,5 tot 4 jaar. Op maandag tot en met donderdag zijn wij er van 8.15 tot 12.45.

Op de Buitenbeer bieden wij kinderen van 2,5 tot 4 jaar ochtendopvang aan van maandag tot en met donderdag. Op de peutergroep spelen maximaal 8 kinderen en er is een vaste leidster aanwezig. We bieden opvang aan vanaf 8:15 – 12:45.

De ochtenden hebben een vast ritme, wat zorgt voor een voorspelbare en veilige omgeving voor de kinderen. Rustmomenten zoals het eten en drinken worden afgewisseld met activiteiten zoals een ochtendspel, buitenspelen of het vrijespel.
De overgangen die de verschillende momenten aan elkaar koppelen worden vormgegeven door het zingen van liedjes met kinderen zoals met het opruimen, het eten en het naar buiten gaan. Verder hebben wij aandacht voor de jaarfeesten en de seizoenen. Wij spelen voornamelijk in op het natuuraspect binnen de jaarfeesten. Denk hierbij aan planten van zaadjes en het ontdekken hoe in de lente de bloemen langzaam weer groeien.Op het peuterhuis zijn wij graag buiten met de kinderen. De zintuigen worden geprikkeld en er is veel te ontdekken. Naast het spelen in de modderkeuken of zandbak is er een eigen pluktuin met verschillende kruiden en groente.

Het vrijespel vinden wij belangrijk om aan te bieden aan onze peuters. Het kind gebruikt de omgeving en wat daarin aanwezig is om zich de wereld eigen te maken, om de wereld te leren kennen. Het vrijespel geeft de leidsters veel informatie over het kind. Van het spel leren wij wat er leeft bij het kind, hoe het met het kind gaat, hoe het kind zich voelt en het vrijespel leent zich om te kijken naar de ontwikkeling van het kind. Om het vrijespel vorm te geven bieden wij houtspeelgoed en natuurlijke eenvoudige materialen aan de kinderen aan.

Voor meer achtergrondinformatie en verdieping verwijzen wij u graag naar onze pedagogische visie.

Contactgegevens Algemeen:

Contactgegevens Peutergroep De Buitenbeer:

  • Afmeldingen, aanvraag van ruildagen, vragen m.b.t. de dag

"Geef mij tijd en ruimte en ik ben… natuurlijk."

 

Annette van der Staay, oprichter van De Pompoen