BSO Het Arendsnest biedt naschoolse opvang op maandag tot en met vrijdag, aansluitend aan de schooltijden van De Stroeten (12.30u op woensdag, 14,30u op andere dagen) en is geopend tot 17.30u.

Op de BSO kunnen de kinderen in de vertrouwde omgeving van hun eigen school de middag doorbrengen. Buitenspel en buitenactiviteiten staan centraal. Er is materiaal aanwezig voor verschillende vormen van buitenspel: zandbakspeelgoed, fietsen, lappen en ander materiaal om hutten te bouwen en gereedschap voor oudere kinderen om dingen te maken van hout of steen. Ook zijn er ruime mogelijkheden zijn voor creatieve activiteiten:  tekenen, schilderen, boetseren en knutselen, bij mooi weer kan dit ook buiten.

Naast het vrije spel is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan activiteiten zoals koken, bakken, werken in een eigen tuintje, muziek maken of toneelspelen. De pedagogisch medewerker zal met de kinderen bespreken wat de mogelijkheden zijn. Kinderen kunnen ook zelf een idee voor zulke activiteiten aandragen.

De kinderen krijgen een kopje thee en een lichte versnapering (fruit, rijstwafel o.i.d.) waarbij ze rustig aan tafel zitten en eventueel hun verhalen over de schooldag kwijt kunnen. Daarna mogen de kinderen zelf kiezen wat ze gaan doen. Sommige kinderen willen zich misschien terugtrekken na de lange schooldag, anderen willen juist samen spelen.

Contactgegevens Algemeen:

Afmeldingen: 06 23 37 31 99

"Geef mij tijd en ruimte en ik ben… natuurlijk."

 

Annette van der Staay, oprichter van De Pompoen (locatie Vught)