header_locaties.jpg

De peuterklassen van Christoforus Emmen zijn een door de gemeente erkende voorschool. Er zijn twee groepen van maximaal acht kinderen tussen de 2,5 en 4 jaar, die op vaste tijden komen, in totaal drie dagdelen en tien uur per week.

Er zijn twee peuterklassen: 

Peuterklas De Zwaan komt op maandag-, donderdag- en vrijdagmorgen.

Peuterklas De Ganzenhoedster komt op dinsdag-, woensdag- en vrijdagmorgen.

Alle ochtenden duren van 8.45u tot 12.05u.

Het vrije spel neemt een belangrijke plaats in. De ochtend of middag heeft een vast ritme. We zingen en bewegen samen en bakken samen brood. Ook wordt regelmatig een creatieve of ambachtelijke activiteit aangeboden. We spelen veel buiten, ook bij slecht weer.

De kinderen spelen met speelgoed van natuurlijk materiaal, zoals hout, wol, steen en metaal. Deze materialen voelen prettig aan en zijn duidelijk verschillend van elkaar: hard of zacht, warm of koud, ruw of glad. Zo ervaart het kind verschillende materialen en wordt de tastzin gestimuleerd. Dit maakt dat het kind lekker in zijn vel leert zitten en de grens tussen zichzelf en de buitenwereld goed leert kennen.

De peuters krijgen biologische voeding aangeboden. Met de peuters eten we samen fruit en bakken een broodje, dat de kinderen krijgen als ze worden opgehaald.

Onze peuterklassen vormen de voorschool van Vrijeschool de Stroeten in Emmen. Wij hebben een eigen lokaal in het bijgebouw. Het gebouw staat op een mooie plek aan het Oranjekanaal, omringd door veel groen. De inrichting met veel hout, rustige kleuren en natuurlijke materialen maakt dat het lokaal rustig en sfeervol oogt. We maken gebruik van een mooie, ruime buitenspeelplaats. Op vrijdagochtend maakt De Zwaan gebruik van het achterste kleuterlokaal van De Stroeten, dat is mogelijk doordat de kleuters op vrijdag vrij zijn.

In de buitenren houden en verzorgen wij kippen en konijnen.

Christoforus Emmen is aangesloten bij Stichting Ontwikkeling KindCentra Emmen (OKCE)

Contactgegevens Algemeen:

Afmeldingen: 06 23 37 31 99

"Wij bieden een veilige en liefdevolle omgeving waarin kinderen de ruimte krijgen zichzelf te ontwikkelen."

Missie Christoforus Kinderopvang