header_locaties.jpg

De Vrije Peuterklas is een door de gemeente erkende voorschool. Er zijn twee groepen van maximaal acht kinderen tussen de 2,5 en 4 jaar, die op vaste tijden naar de Peuterklas komen, in totaal drie dagdelen en tien uur per week.

De Vrije Peuterklas heeft twee peutergroepen op antroposofische basis.  

Groep A komt op maandagmorgen, woensdagmiddag en donderdagmorgen.

Groep B komt op dinsdag-, woensdag- en vrijdagmorgen.

Alle ochtenden duren van 8.45u tot 12.05u. De middag duurt van 13.10u tot 16.00u.

Het vrije spel neemt een belangrijke plaats in. De ochtend of middag heeft een vast ritme. We zingen en bewegen samen en bakken samen brood. Ook wordt regelmatig een creatieve of ambachtelijke activiteit aangeboden. We spelen veel buiten, ook bij slecht weer.

De kinderen spelen met speelgoed van natuurlijk materiaal, zoals hout, wol, steen en metaal. Deze materialen voelen prettig aan en zijn duidelijk verschillend van elkaar: hard of zacht, warm of koud, ruw of glad. Zo ervaart het kind verschillende materialen en wordt de tastzin gestimuleerd. Dit maakt dat het kind lekker in zijn vel leert zitten en de grens tussen zichzelf en de buitenwereld goed leert kennen.

De peuters krijgen biologische voeding aangeboden. Met de peuters eten we samen fruit en bakken een broodje, dat de kinderen krijgen als ze worden opgehaald.

De Vrije Peuterklas is de voorschool van Vrijeschool de Stroeten in Emmen en heeft een eigen lokaal in het bijgebouw. Het gebouw staat op een mooie plek aan het Oranjekanaal, omringd door veel groen. De inrichting met veel hout, rustige kleuren en natuurlijke materialen maakt dat het lokaal rustig en sfeervol oogt. We maken gebruik van een mooie, ruime buitenspeelplaats.

In de buitenren houden en verzorgen wij kippen en konijnen.

Vrije Kinderopvang Emmen is aangesloten bij de Stichting Ontwikkeling KindCentra Emmen (OKCE)

Contactgegevens Algemeen:

Afmeldingen: 06 23 37 31 99

"Pedagogiek is de kunst van het herkennen wat kinderen aan verborgen strevingen (verlangens, dat wat hen drijft) meebrengen."

Rudolf Steiner, grondlegger van de antroposofie