IMG 4562 bloesemboompeuter cropped

bloesemboom

Contact

Oosterstraat 3A
7413 XV Deventer

Voor rondleidingen kunt u bellen naar:           06-41723896

Voor overige informatie kunt u mailen naar administratie@christoforuskinderopvang.nl of bellen naar 06 11441536

Kinderdagverblijf De Bloesemboom

Juf Suzan zingt vandaag het liedje van Moeder Aarde. Als je hem al kent, zing je dan ook mee?

Juf Suzan zingt het liedje van Roodborstje tikt. Zingen jullie mee? 

Bijna Pasen….

O wat fijn die zonneschijn, heel gauw zal het Pasen zijn. Dan gaan wij weer eieren zoeken, overal in alle hoeken. 

Met open mond kijken we vol aandacht naar het tafelspel over de Paashazen.  Lukt het de Paashazen om de eieren bij de mensen te krijgen? Dit mooie spel willen we wel elke dag zien. En we zingen van de Paashaas met zijn mand vol eieren.

Knutselidee

Maak een transparant in ei-vorm. Je kunt wit bakpapier gebruiken als transparant papier.

Wat fijn, de lente! We zingen liedjes van het kuikentje in het ei. En op de seizoenstafel zetten we vader haan, moeder kip en hun kuikentjes in een nestje. Dat ziet er gezellig uit. Ook moeder schaap en haar lammetje komen erbij. Wat heerlijk al dat jonge leven. Tok, tok, kukelu, beeh, met dierengeluiden maken doen we allemaal enthousiast mee.

Knutselidee

Lammetje met watten of wol.
Als voorbeeld om het kopje van het lammetje te tekenen kun je op internet kijken of een lammetje uit een boek van Nijntje na tekenen.

Lente

In de tuin van de Bloesemboom en het Rozenpoortje staan mooie narcissen te bloeien. Misschien vinden we nog wel een vuurwants of een lieveheersbeestje.  En zagen jullie die citroenvlinder langs vliegen?

Binnen knutselen we voorjaarsbloemen. En op de seizoenstafel leggen we groene lappen over alle bruine kleden heen. Moeder Aarde maakt haar bloemenkinderen wakker. De narcis, de primula en het viooltje komen nu ook op tafel staan.

Juffie heeft voor jullie een tafelspel opgenomen. Zijn jullie ook zo benieuwd naar het verhaal? Kijk dan snel naar onderstaande filmpje

">:

Juffie heeft weer 2 versjes opgenomen. Ben je benieuwd welke versjes het zijn? Kijk dan snel naar onderstaande filmjes 

">:
">:

Ben je benieuwd hoe je een Palmpaasstok maakt of hoe je leuk tuinkers in een eierdopje kan laten groeien? Kijk dan snel hier.

Er heeft weer een juffie een leuk liedje voor jullie ingezongen. Zijn jullie ook zo benieuwd? Kijk dan maar snel naar het volgende filmpje

">:

Wil je een leuk liedje over Palmpasen en de Paashaas horen? Luister dan even naar onderstaand filmpjes 

">:
">: